corona

Belastingaangifte en Corona

“Vanaf 1 maart mogen de particulieren hun aangifte weer indienen bij de belastingdienst. Maar door corona zijn veel hulpinstanties niet meer in staat om mensen te helpen. Of doen het alleen maar online. Dat is voor verschillende mensen geen optie. Wij helpen mensen gewoon fysiek met hun aangifte.

We maken op tijd afspraak en vragen u niet te vroeg te komen, en alleen. Tevens verzoeken wij u de handen te reinigen en een mondkapje te dragen. En natuurlijk houden wij 1,5 meter afstand.

Maar wij laten niemand wachten want juist in deze tijd is het fijn als we snel geld terug krijgen of weten waar we aan toe zijn.

We vullen in op maandag, dinsdag en donderdag middag van 16.00 tot 17.30 uur zodat alles op tijd weer thuis is voor de avondklok.

Als u uitstel wilt hebben zult u dit zelf moeten regelen. Dit kan via de belastingtelefoon of via de website van de belastingdienst. 

Het nadeel is dat het geld wat u moet betalen of terugkrijgt ook langer op zich laat wachten. En ik begreep van de belastingdienst dat hier geen corona aan te pas komt dus …gewoon na 1 juli rente betalen. Mensen willen graag, als ze geld terugkrijgen dat voor de zomer hebben. We hebben het al zo moeilijk en nog langer wachten is in sommige gevallen geen optie.

 

Wie zijn wij?  Vasariah is de engel van de financiële nood.

Maar in dit geval willen we mensen helpen voordat ze in de financiële nood raken. De stichting heeft een samenwerkingsverband met Aadoni, een administratie en fiscaal adviesbureau. Wij willen iedereen helpen alleen als je zelfstandig ondernemer bent of onder bewind staat dan zijn wij niet het juiste adres. We hebben geschoolde vrijwilligers die het invullen van de inkomstenbelasting als hobby hebben. En als het te ingewikkeld is dan hebben we een fiscalist aan boord voor hulp.   Onze doelgroepen zijn  ouderen met AOW of mensen met een laag inkomen en toeslagen die door de toeslagen ook in de problemen kunnen komen. We weten via de media dat het verkeerd aangeven via de toeslagen behoorlijk in de financiële zorgen kan komen. 

Als men een fiscaal partner heeft, kan ook deze aangifte verzorgd worden. Ook hulp bij aan-en verkoop eigen woning en bij aangifte van een overledene. Wij werken met uw eigen digid , maar zeker op de juiste manier zal daar mee omgegaan worden. Heeft u deze niet dan zijn er ook andere mogelijkheden alleen daarvoor zullen wij daarvoor een extra bijdrage voor moeten rekenen.

Wij vragen een gezinsbijdrage naar rato van het inkomen. 

Voor inlichtingen en/of afspraak maken  bel 06-42619649